Ne bazăm mai mult ca niciodată pe regnul vegetal ca factor activ in diminuarea concentraţiei de CO2 din atmosferă şi implicit pentru îmblânzirea schimbărilor climatice.
O ofertă fabuloasă de CO2 antropic, generat de toate activităţile umane, în creştere nestăvilită şi o cerere a naturii care rămâne la un nivel constant, optim pentru perpetuarea vieţii verzi.

1-frunze-toamna

Cum reacţionează plantele la creşterea concentraţiei de CO2 din atmosferă? Rămân populaţiile vegetale constante, puternice şi impasibile, neafectate? Vor continua ele să-şi aducă în aceeaşi măsură uriaşul aport la întreţinerea lumii vii, prin miracolul numit fotosinteză?

cresterea-anuala-a-co2-rom
Peste 32 miliarde tone de CO2 aruncate in atmosfera doar in 2015

Devine CO2-ul un factor de presiune pentru vegetaţie? Hrană prea abundentă în microcosmosul frunzei, dar şi macro-gaz de seră ce ridică media temperaturilor globale şi randomizează fenomenele meteo extreme tot mai prezente? Se dezvoltă frunzele în dimensiuni pe acest fond gazos fertil, reducându-şi însă metabolizarea şi schimburile cu mediul prin stomatele-pori ale frunzei ce se închid datorită căldurii în creştere? Se lenevesc, oare, plantele în condiţii de bunăstare?

 Alterare a diversităţii genetice a populaţiilor de plante? Studii ştiinţifice au demonstrat, aşa cum era de aşteptat, că în condiţiile expunerii unor culturi la niveluri ridicate de particule de metale grele sau ozon, acestea stagnează şi chiar recesează, nu mai luptă, nu se mai dezvoltă normal. Expunerea pe termen lung la niveluri escaladate de CO2, va crea reacţii, sau mai precis, încetiniri semnificative în dezvoltarea şi activitatea plantelor?

== Va urma==

periland-silva
Grupul de firme PERILAND
Com. Traian, Jud. Braila

 

 

 

 

 

Anunțuri