Zi de zi, noi studii stiintifice, titluri de articole, stiri televizate sau propriile observatii reflecta  o lume invadata de tendinte artificiale, nesustenabile si catastrofe climatice. De fapt, dezastrul poate fi inca evitat.

 

slide-1-fire

     Incendii de padure. Cercetatorii au observat ca seceta ce afecteaza de ani buni statul California a cauzat o prelungire a perioadelor de incendii de padure. Evacuari masive ale populatiei si mii de hectare de padure arse in fiecare an.

 

slide-2-ice

     Topirea ghetarilor montani. In Elvetia, Ghetarul Rhone este acoperit cu panza, in speranta incetinirii topirii. Jurnalul de glaciologie consemneaza o topire „fara precedent in istorie” a ghetarilor montani.

 

slide-3-heat

     Seceta. La Karachi, Pakistan, voluntarii ingroapa cele 2.000 de victime ale valului prelungit de caldura, cu temperaturi atingand 48 de grade.

 

slide-4-deforestation

 Peru. Padurea amazoniana restransa si atacata cu perfidie de reziduurile chimice ale unei exploatari aurifere.

 

slide-5-pollution

Poluare. La nord de Manila, in Insulele Filipine, copiii inoata in ape infestate.
Potrivit unui studiu al Global Alliance on Health and Pollution, prima cauza a deceselor in tarile in curs de dezvoltare este poluarea si nu saracia.

slide-6-toxic-spills

Deversari toxice. Asa arata mainile unui voluntar participant la curatarea zonei Goleta, California, unde fisurarea unei conducte a dus la deversarea a 80.000 de litri de petrol pe plaje si in ocean. Un studiu al Universitatii Alabama a aratat ca dispersantul utilizat – Corexit, este riscant pentru  oameni si  a fauna marina.

 

 

 

Anunțuri